КОШНИЦА
0 продукта | 0.00
ПРОДУКТИ

РЕКЛАМА


КОНТАКТИ

Имате въпроси? Позвънете ни:

0895 124345
Kirkland Foam пянаKirkland Liquid лосионпродукти срещу косопад


Инструкция за употреба

  

Необходимо е време, за да възстановите косата си. Резултатите могат да се появят след 2 месеца при използване два пъти на ден. За някои мъже може да се наложи да използвате този продукт поне 4 месеца, преди да видите резултати.

Моля, прочетете внимателно тази листовка. Тя ще ви помогне да разберете как да използвате миноксидил локален разтвор 5% и какво да очаквате от употребата му. Ако имате някакви въпроси, след като прочетете тази листовка или по всяко време, докато използвате миноксидил локален разтвор 5%, трябва да попитате вашия личен лекар..

 

Какво представлява локалният разтвор на Kirkland миноксидил 5%?

 

Миноксидил локален разтвор 5% е безцветно течно лекарство, съдържащо 5% миноксидил за употреба само върху скалпа, за да помогне за възстановяване на косата при мъжете.

 

Кой може да използва локален разтвор на миноксидил 5%?

 

Миноксидил локален разтвор 5% е предназначен за употреба само от мъже. Локалният разтвор на миноксидил 5% може да е подходящ за вас, ако сте мъж на поне 18 години и изпитвате постепенно изтъняване на косата или постепенна загуба на коса в горната част на скалпа (само на темето, както е показано по-долу). Не е предназначен за челна плешивост или отстъпваща линия на косата. Общият наследствен процес на изтъняване или косопад започва бавно и може да стане забележим едва след години на постепенна загуба.

Локалният разтвор на миноксидил 5% е за мъже с косопад или изтъняване на косата, която започва на върха на скалпа. Локалният разтвор на миноксидил 5% е по-вероятно да възстанови косата при мъже с косопад в диапазона, показан по-долу. Ако Вие имате повече косопад от показаното, локалният разтвор на миноксидил 5% може да не работи.

 

Много от мъжете, които изпитват косопад, имат други членове на семейството с постепенно изтъняване или косопад. Ако нямате фамилна анамнеза за постепенно изтъняване на косата или за постепенно загуба на коса или загубата на коса е на зони, консултирайте се с вашия лекар.

 

Кой НЕ трябва да използва миноксидил локален разтвор 5%?

 

Жените не трябва да използват разтвор за локално приложение на миноксидил 5%, тъй като проучванията показват, че той не работи по-добре при жени от миноксидил локален разтвор 2%. При някои жени също могат да възникнат косми по лицето. В допълнение, локалният разтвор на миноксидил 5% може да бъде вреден, ако се използва по време на бременност или кърмене.

•Миноксидил локален разтвор 5% не трябва да се използва при бебета или при деца под 18 години.

•Миноксидил локален разтвор 5% няма да предотврати или подобри загубата на коса, което може да възникне след употребата на някои лекарства без рецепта, някои тежки хранителни проблеми (много ниско телесно желязо; твърде много прием на витамин А), ниски състояния на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм) , химиотерапия или заболявания, които причиняват белези на скалпа.

Също така, локалният разтвор на миноксидил 5% няма да подобри загубата на коса поради:

щети от използването на продукти за грижа за косата, които причиняват белези или дълбоки изгаряния на скалпа.

•методи за подстригване на косата, като подгряване на косъм или опашки, които изискват придърпване на косата назад от скалпа.

Не използвайте, ако не сте сигурни в причината за загубата на коса.

 

Ще подейства ли локалният разтвор на миноксидил 5% за мен?

 

Количеството на растежа на косата е различно за всеки човек. Не всеки ще усети ползите на локалния разтвор на миноксидил 5%. Реакцията на локалния разтвор на миноксидил 5% не може да се предвиди.

Въпреки това, за да видите най-добрите си резултати с локален разтвор на миноксидил 5%, не забравяйте да получите лекарството директно върху скалпа и да го прилагате два пъти на ден, всеки ден.

Може да получите по-добри резултати, ако сте загубили косата си за кратък период от време или имате слаб косопад. Въпреки това, за някои мъже миноксидил локален разтвор 5% може да не работи.

 

Колко скоро мога да очаквам резултати от използването на миноксидил локален разтвор 5%?

Тъй като нормалната коса обикновено расте само с 1 до 2 см. на месец, възстановяването на косата с локален разтвор на миноксидил 5% също отнема време.

Резултатите могат да се видят още след 2 месеца при два пъти на ден употреба. За някои мъже може да отнеме поне 4 месеца, за да се видят резултати. Ако след 4 месеца не видите никакви резултати, спрете да използвате миноксидил локален разтвор 5%.

Когато за пръв път започнете да използвате миноксидил локален разтвор 5%, загубата на коса може временно да се увеличи в продължение на 2 седмици. Това временно увеличаване на загубата на коса се очаква и е част от процеса за това как миноксидил локален разтвор 5% възстановява косата. Не забравяйте, че този увеличен косопад е временен. Ако обаче продължи след две седмици, посетете Вашия лекар.

 

Ако локалният разтвор на миноксидил 5% работи, как изглежда косата?

 

Отначало растежът на косата обикновено е мек, пухкав, безцветни косми (като прасковен фус). След по-нататъшна употреба новите косми трябва да са със същия цвят и дебелина като другите косми по скалпа ви.

 

Колко време трябва да използвам миноксидил локален разтвор 5%?

Ако усетите възстановяване на косата, е необходимо продължително използване на локален разтвор на миноксидил 5% или косопадът ще започне отново. В проучвания с локален разтвор на миноксидил 5%, не е доказано, че възстановяването на косата продължава повече от 48 седмици непрекъснато лечение при големи клинични изпитвания.

 

Какво се случва, ако прекратя напълно използването на миноксидил локален разтвор 5%? Ще запазя ли новата коса?

Необходима е постоянна употреба на локален разтвор на миноксидил 5% за поддържане на растежа на косата.

Ако спрете да използвате миноксидил локален разтвор 5%, ще загубите наскоро възстановената си коса след 3 до 4 месеца.

 

Как да използвам миноксидил локален разтвор 5%?

За най-добри резултати, нанасяйте 1 ml с апликатор 2 пъти на ден директно върху скалпа в областта на косопада. Използването на повече или използването на по-често няма да подобри резултатите. Всяка бутилка трябва да издържи един месец, ако се използва според указанията.

Оставете време за локален разтвор на миноксидил 5% да изсъхне напълно, преди да носите шапка или да лежите върху възглавница и др. Разтворът за локално приложение 5% може да причини оцветяване на дрехи или спално бельо, ако е влажно върху скалпа. Когато прилагате миноксидил локален разтвор 5% през нощта, не забравяйте да оставите 2 до 4 часа да изсъхнат напълно. Никога не приемайте този продукт през устата и не прилагайте върху други части на тялото.

 

Кога да използвам миноксидил локален разтвор 5%?

Нанасяйте миноксидил локален разтвор 5% веднъж сутрин и веднъж през нощта. Приложението през нощта трябва да се случи 2 до 4 часа преди лягане, за да може да се изсуши. Всяка бутилка трябва да издържи един месец, ако се използва според указанията.

 

Какво ще стане, ако пропусна доза или забравя да използвам миноксидил локален разтвор 5%?

Ако сте пропуснали една или две дневни дози локален разтвор на миноксидил 5%, просто продължете със следващата си доза. Не трябва да компенсирате пропуснатите дози.

 

Мога ли да използвам миноксидил локален разтвор 5% повече от два пъти на ден? Ще работи ли по-бързо, по-добре?

Не. Локалният разтвор на миноксидил 5% няма да работи по-бързо или по-добре, ако се използва повече от два пъти на ден. Изследванията са внимателно проведени, за да се определи правилното количество локален разтвор на миноксидил 5%, необходими за постигане на най-добри резултати. Не е показано, че по-честата употреба или по-големи дози ускоряват растежа на косата и могат да увеличат шанса ви за странични ефекти.

 

Какъв шампоан трябва да използвам с локален разтвор на миноксидил 5%?

Ако измиете скалпа си, преди да приложите локален разтвор на миноксидил 5%, използвайте мек шампоан.

 

Мога ли да използвам спрейове за коса, мусове, балсами, гелове и т.н.?

Да. Върху косата ви могат да се използват спрейове за коса, spritz или стилизиращи средства, докато използвате локален разтвор на миноксидил 5%. За най-добри резултати, локалният разтвор на миноксидил 5% трябва да се остави да се накисне в скалпа, преди да използвате каквито и да било стилизиращи продукти. Опитайте се да разработите добра рутина за прилагане на миноксидил локален разтвор 5% първо и след това да прилагате стилизиращи продукти и стил, както обикновено. Имайте предвид, че най-добрите ви резултати ще се видят при правилно приложение.

Мога ли да оцветявам или оформям косата си или да използвам релаксатори за коса, докато използвам миноксидил локален разтвор 5%?

Да. Нямаме доказателства, че оцветяването или пермирането на косата ви или че използването на релаксатори променя ефекта на локалния разтвор на миноксидил 5%. Въпреки това, тъй като използването на постоянна вълна и цвят на косата може да предизвика дразнене на скалпа при някои хора, препоръчваме следните предпазни мерки:

1)За да избегнете евентуално дразнене на скалпа, трябва да се уверите, че целият разтвор за локално приложение 5% миноксидил е измит от косата и скалпа, преди да използвате цветни или перманентни химикали.

2)За най-добри резултати, не прилагайте миноксидил локален разтвор 5% в същия ден, когато използвате химическа обработка върху косата си.

3)Не използвайте миноксидил локален разтвор 5% за 24 часа след използване на химикали, за да сте сигурни, че вашият скалп не е бил раздразнен от перми или цветно третиране. Ако не се появи дразнене, продължете употребата на миноксидил локален разтвор 5%, както обикновено.

4)Просто рестартирайте нормалната рутина за употреба на миноксидил локален разтвор 5% . Не е необходимо да използвате повече разтвор за локално приложение 5% миноксидил, за да компенсирате пропуснатите приложения. Липсата на един ден локален разтвор на миноксидил 5% няма да повлияе на резултатите от растежа на косата ви.

Мога ли да прилагам миноксидил локален разтвор 5% и да измия косата си час по-късно?

Не. За да работи най-добре разтворът за локално действие 5% миноксидил, трябва да го оставите да стои върху скалпа около 4 часа преди измиване.

Указания за употреба

1)Свалете капачката. За да го извадите, натиснете надолу и завъртете в посока на стрелките на капачката.

2)Разделете косата си в областта на изтъняване / загуба на коса. Следвайте инструкциите по-долу за използване на апликатора за капкомер и нанасяйте един мл 2 пъти на ден директно върху скалпа в областта на косопада. Не използвайте повече. Разпределете течността равномерно върху зоната на косопад. Ако използвате пръстите си, веднага измийте ръцете си със сапун и вода. Всяка бутилка трябва да едостатъчна за около един месец, ако се използва според указанията. Използвайте мек шампоан, ако миете скалпа си, преди да приложите локален разтвор на миноксидил 5%.

Използване на капкомер

1) Стиснете гумената крушка и поставете капкомера в бутилката. Освободете крушката, позволявайки на капкомера да се напълни до линията от 1 мл. Ако нивото на разтвора е над линията от 1 ml, изстискайте допълнителното количество обратно в бутилката.

2) След това поставете върха на капкомера в близост до частта от скалпа, която искате да третирате, и внимателно стиснете крушката, за да освободите постепенно разтвора. За да предотвратите изтичане на разтвора по скалпа, нанасяйте малко количество наведнъж.

3)След всяка употреба прикрепете капкомера към бутилката, за да я предпазите от деца, като я завъртите по посока на часовниковата стрелка до плътно затваряне.

 

Предупреждения

Само за външна употреба

За употреба само от мъже

Запалим: Пазете от огън или пламък

Не използвайте, ако

•сте жена

•количеството ви косопад е различно от показаното на другата страна на тази листовка или косопадът ви е отпред на скалпа. Миноксидил локален разтвор 5% не е предназначен за челна плешивост или отстъпваща линия на косата.

•нямате фамилна анамнеза за косопад

•загубата на коса е внезапна и / или на петна

•не знаете причината за загубата на коса

•сте под 18 години. Да не се използва при бебета и деца.

•скалпът е червен, възпален, заразен, раздразнен или болезнен

•използвате други лекарства върху скалпа

Попитайте лекар преди употреба, ако имате сърдечни заболявания.

 

Когато използвате този продукт

•избягвайте контакт с очите. В случай на случаен контакт, изплакнете очите с големи количества хладна чешмяна вода.

•някои хора са имали промени в цвета на косата и / или текстурата

•отнема време да се възстанови косата. Резултатите могат да се появят на 2 месеца при използване два пъти на ден. За някои мъже може да се наложи да използвате този продукт поне 4 месеца, преди да видите резултати.

•количеството на растежа на косата е различно за всеки човек. Този продукт няма да работи за всички мъже.

Спрете употребата и попитайте лекар, в случай че

•възниква болка в гърдите, ускорен пулс, припадък или замаяност

•настъпва внезапно, необяснимо наддаване на тегло

•ръцете или краката ви оттичат

•възниква дразнене на скалпа или зачервяване

•възниква нежелан растеж на косата на лицето

•не виждате възстановяване на косата след 4 месеца

Може да бъде вредно, ако се използва при бременност или кърмене.

Дръжте далеч от деца. При поглъщане потърсете медицинска помощ или се свържете веднага с Център за контрол на отровните вещества.

 

Кои са най-честите нежелани реакции при локален разтвор на миноксидил 5%?

Най-честите нежелани реакции са сърбеж и дразнене на кожата на третираната зона на скалпа. Ако дразненето на скалпа продължава, спрете употребата и потърсете лекар. Локалният разтвор на миноксидил 5% съдържа алкохол, който ще предизвика парене или дразнене на очите. Ако случайно локален разтвор на миноксидил 5% попадне в очите, изплакнете с големи количества хладна чешмяна вода. За избягване на дразнението, използвайте Къркланд Миноксидил 5% пяна.

Може ли миноксидилният локален разтвор 5% да доведе до нежелан растеж на косата?

Съобщава се за нежелан растеж на космите по лицето и други части на тялото при жени. Но е рядко и обратимо. Ако развиете нежелано окосмяване, спрете да използвате миноксидил локален разтвор 5%. С времето нежеланата коса, ако е причинена от локален разтвор на миноксидил 5%, ще изчезне. Можете да предприемете следните стъпки, за да намалите шансовете за нежелан растеж на косата:

1)ограничете прилагането на миноксидил локален разтвор 5% само върху скалпа;

2)ако използвате ръцете си, за да нанесете миноксидил локален разтвор 5%, измийте добре ръцете си веднага след това; и

3)след нощното приложение на миноксидил локален разтвор 5%, оставете достатъчно време за сушене преди лягане (обикновено 2 до 4 часа).

Мога ли да използвам миноксидил локален разтвор 5% за плешивост или косопад при бебета или деца?

Не. Локалният разтвор на Миноксидил 5% не трябва да се използва за лечение на плешивост или косопад при бебета и деца.

Ако имате някакви други въпроси, попитайте вашия медицински специалист Да се ​​съхранява при 20ºC до 25ºC (68º до 77ºF). Дръжте плътно затворен.

Произведено в Израел

Произведено от Perrigo

Йерухам 80500, Израел

Пакетирани от

Perrigo®

Allegan, MI 49010

Откр. 05-14

: 79800 00 J3

 

Едномесечна опаковка

2 FL OZ (60 mL) БУТИЛКА

 
2022, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Инструкция за употреба