КОШНИЦА
0 продукта | 0.00
ПРОДУКТИ

РЕКЛАМА


КОНТАКТИ

Имате въпроси? Позвънете ни:

0895 124345Kirkland Foam пянаKirkland Liquid лосионпродукти срещу косопад

ВЪПРОСИ

• Колко дълго е необходимо да ползвам Къркланд Миноксидил?
• Омазанява ли косата Kirkland както други миноксидил-съдържащи продукти?
• Каква е ролята на стареенето в процеса на изтъняване на косата?
• Има ли начин да се определи дали съм генетично предразположени към наследствен косопад?
• Смущения на щитовидната жлеза или хормонален дисбаланс могат ли да причинят косопад?
• Може ли слънцето (UV) да увреди косата?
• Могат ли лекарства да доведат до загуба на коса? Ако е така, кои са свързани със загуба на коса?
• Забелязах, че косата ми е изтъняла след бременността.
• Съществуват ли ефективни витамини за коса?
• Има ли храни, които са препоръчитени за насърчаване и поддържане на здрава коса?
• Д-р Робърт Леонард
• Губя големи кичури коса всеки ден. Какво мога да направя?
• Кой косопад се счита за обичаен?
• Неправилно хранене може да доведе до загуба на коса?Колко дълго е необходимо да ползвам Къркланд Миноксидил?
- Повечето хора, около 70%, страдат от наследствен, генетичен косопад, който не може да бъде излекуван. Тези хора могат да позлват Къркланд в продължение на много години, в много случаи до края на живота. Останалите 30% могат да спрат Къркланд след 6-9 месеца и да запазят постигнатия растеж. При тях причините за косопад за многобройни, но не са наследствени. При спиране на Къркланд, ако косата(или брадата) ви започне да пада след няколко месеца, това е сигнал, че косопадът ви не може да бъде спрян по друг начин, освен с Къркланд и ще трябва да започнете да го ползвате отново.

Омазанява ли косата Kirkland както други миноксидил-съдържащи продукти?
 За разлика от други продукти имитация, Kirkland не омазнява косата и тя не изглежда като немита.

Каква е ролята на стареенето в процеса на изтъняване на косата?
Загубата на коса при мъжете може да започне още в края на тийнейджърските години и почти половината от всички мъже имат косопад след петдесетата година. Процентът се увеличава с всяко десетилетие с напредването на възрастта.

При жените менопаузата означава намаляване на производството на хормона естроген. Това намаление на естроген от своя страна изтънява косъма на косата.


Има ли начин да се определи дали съм генетично предразположени към наследствен косопад?
Ако имате фамилна анамнеза за наследствен косопад, съществува тест, който може да оцени риска от косопад още преди да сте загубили каквото и да е количество коса. Тест наречен HairDX, е добър инструмент за млади мъже и жени, които имат фамилна история на загуба на коса и които искат да бъдат про-активни в решаването на проблема.

Ако установите, че сте генетично предразположени към наследствен косопад, имате шанс да вмете навременни мерки.Смущения на щитовидната жлеза или хормонален дисбаланс могат ли да причинят косопад?
Хипо-и хипертироидизъм могат да доведат до изтъняване на косъма. Важно е да работите с вашия лекар за лечение на тези хормонални дисбаланси, за да върнете хормоналните нива на щитовидната жлеза към нормалните им стойности. Веднжък като е отстранена причината, косопадът обикновено отшумява.


Може ли слънцето (UV) да увреди косата?
Не, слънцето няма да предизвика допълнително изтъняване на косъма, но е добра идея да защитите скалпа от слънцето с шапка или слънцезащитен крем.

Особено важно е за тези, които имат оредяваща коса да защитят косата си. Защитете косата и скалпа от слънцето, тъй като излагането на UV лъчи прави косата по-крехка. Търсете фризьорски продукти с UV защита и носете шапка, когато сте на директна слънчева светлина и за да предпазвате скалпа си от изгаряне.


Могат ли лекарства да доведат до загуба на коса? Ако е така, кои са свързани със загуба на коса?
Има редица медикаменти, които могат да причинят загуба на коса. Най-често срещаните са:
• за разреждане на кръвта лекарства
• Анти-депресанти (специално Prozac, Lexipro и Zoloft)
• Лекарства, които съдържат химиотерапевтични вещества
• Продължителната употреба на стероиди

За да определите дали вашият косопад се дължи до медикаменти, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да реши дали можете да смените предписаните лекарства.
Забелязах, че косата ми е изтъняла след бременността.
Подобно на 'убийствените' диети, често срещано явление след бременност е временния косопад (друга форма на Telogen Effluvium). Обикновено, загубата на коса започва няколко седмици след раждането, а след 3-4 месеца започва цикъл на растеж. Все пак, ако имате загуба на коса след бременност и наследствен женски косопад, косата ви може да не израстне толкова плътна колкото е била преди временната загуба.
Съществуват ли ефективни витамини за коса?
Витамините са важни за общото здравословно състояние и в по-широк смисъл и за здравето на косата. На пазара съществуват редица продукти с витамини за коса, но приемът на добри мулти-витамини ежедневно е най-ефикасното средство за по-силна и здрава коса.

Биотина често е даван за пример като естествен начин за насърчаване на здравословен растеж на косата. Докато биотин може да направи влакната на косъма по-силни, той не може да забави или спре загубата на коса. В действителност, повечето ползи от биотина са свързани с ноктите и по-малко с косата.

Има ли храни, които са препоръчитени за насърчаване и поддържане на здрава коса?
Винаги е във ваш интерес да поддържате балансирано хранене. 95% от косата е протеин, така че високо протеинова диета може да помогне за насърчаване на здрава коса, особено ако имате недостиг на протеин. Търсете храни като риба, яйца, боб и кисело мляко.


Д-р Робърт Леонард
На въпросите ви отговаря Д-р Робърт Леонард, основател и главен хирург на клиниката "Leonard Hair Transplant Associates", специализирана в операция за възстановяване на косата в продължение на повече от 23 години.


Губя големи кичури коса всеки ден. Какво мога да направя?
Тази загуба на коса може да се дължи на автоимунно състояние, наречено алопеция ареата, в което хората губят голяма част от косата си в кратък период от време.

Алопеция ареата е различно заболяване от наследствения косопад. Този тип загуба на коса е толкова краен, че е най-добре да се предприемат активни мерки.


Кой косопад се счита за обичаен?
Повечето хора губят между 50-100 косъма на ден, което се счита за нормален косопад. Той се компенсира с нова коса през три етапа на растеж на косъма: анаген (фаза на растеж), катаген (преходна фаза) и фаза на покой (телоген).

Ежедневна загуба от 150 косъма на ден се счита за значителна загуба на коса. Ако започнете да забелязвате повече косми, отколкото обикновено в канала на душа за източване, на възглавницата си или в четката за коса, то тогава може да се касае за косопад и/или изтъняване на косата.


Неправилно хранене може да доведе до загуба на коса?
Радикални диети за отслабване действително могат да причинят реактивен косопад.
Но реактивния косопад( (Telogen Effluvium) е различен от наследствения. Наследственият косопад е най-често срещаната форма на косопад и отговаря за по-голямата част от всички случаи както при мъжете, така и при жените.

Telogen Effluvium е ограниченa и временна загуба на коса, която отминава от само себе си. Като цяло, косопадът отнема около 3-4 месеца и допълнителни 3-4 месеца, за възстановяване на косата до стария си вид.

Други условия, които могат да причинят Effluvium Telogen включват: анемия, бременност, обща анестезия и травма.

Ако имате Telogen Effluvioum, но също така и наследствен косопад, косата ви може да не iизрастне обратно толкова пълна, колкото е била преди временната загуба.


2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
ВЪПРОСИ