КОШНИЦА
0 продукта | 0.00
ПРОДУКТИ

РЕКЛАМА


КОНТАКТИ

Имате въпроси? Позвънете ни:

0895 124345
0887 544445Kirkland Foam пянаKirkland Liquid лосионпродукти срещу косопад


Kirkland - причини за косопада

  НЯКОИ ОСНОВНИ ФАКТИ

 • Средният брой космени фоликули по скалпа е около 100 000.
 • Нови фоликули не се формират след раждането.
 • Повечето хора губят между 50 и 100 косъма на ден и за значителна загуба на коса се счита косопад от над 150 косъма на ден.   
  КАКВО ПРЕДИЗВИКВА КОСОПАДА ПРИ МЪЖЕТЕ
   
 • Въпреки че съществуват няколко причини за косопад, мъжкият модел плешивост (наричан също андрогенна алопеция или наследствен косопад) отговаря за по-голямата част от косопада при мъжете. Той обикновено е предизвикан от комбинация от хормоналната активност и наследственост, които заедно предизвикат свиване на космените фоликули в скалпа ви. С течение на времето, постепенното свиване на някои фоликули на скалпа води до съкращаване на цикъла на нарастване на косъма. Косата става по-тънка и по-къса, докато растежът спре напълно.
  ФАКТИ ЗА КОСОПАДА ПРИ МЪЖЕТЕ

  Има няколко причини за загуба на коса. Въпреки това, мъжкият модел плешивост е най-често срещаният тип косопад и обикновено е постоянен. На него се пада по-голямата част от косопад в световен мащаб..
  Косопадът при мъжете е състояние, което може да се наследи по майчина или бащина линия..
  Загубата на коса може да започне в тийнейджърските, 20-те или 30-те години.
  Косопадът засяга до една трета от всички мъже.
  До 50-годишна възраст, приблизително 50% от мъжете имат значително изтъняване на косъма.
  Загуба на 150 или повече косъма на ден е анормална.


  Ако вашият косопад е на различно място или много по-голям от указаните случаи на илюстрацията, то Къркланд Миноксидил може и да не помогне.  Моля, преди да започнете да приемате Къркланд миноксидил, прочетете внимателно цялата листовка.

  - Ако имате допълнителни въпроси, моля попитайте Вашия лекар или Вашия фармацевт.

  - Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други хора. То може да им навреди дори, когато техните оплаквания са същите като Вашите.

   

  В тази листовка:

  1. Какво представлява Къркленд Миноксидил и за какво се използва

  2. Преди да започнете да приемате Къркленд Миноксидил

  3. Как трябва да се приема Къркленд Миноксидил

  4. Възможни нежелани реакции

  5. Съхраняване на Къркленд Миноксидил

  6. Допълнителна информация

  Къркленд Миноксидил 5% разтвор

   

  Името на това лекарство е Къркленд Миноксидил. Активното лекарствено вещество е minoxidil (миноксидил). Всяка бутилка съдържа 5% от лекарственото вещество.

  Помощни вещества са: пропилен гликол, алкохол и дестилирана вода

   

  Притежател на разрешението за употреба

   

  Costco (American Multinational Corporation)
  • 800 Lake Dr, Issaquah, WA 98027
  • 12/07/1976 · Seattle, WA

   

    

   

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА KIRKLAND MINOXIDIL И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Къркленд Миноксидил се предлага под формата на дермален разтвор (за локално приложение върху кожата), съдържащ 5% от лекарственото вещество.

  Къркленд Миноксидил се предлага в опаковки, съдържащи една бутилка от 60 мл и следните апликатори: спрей-помпа, дълъг наконечник и/или приставка за втриване

   

  Какъв тип лекарство е Къркленд Миноксидил

  Къркленд Миноксидил стимулира растежа на косата при андрогенно (под влиянието на мъжките полови хормони) оплешивяване, изразено при мъжете като плешивост на върха на скалпа, а при жените като дифузна загуба на коса или изтъняване на скалпа. Механизмът, по който Къркленд Миноксидил може да стимулира растежа на косата, не е напълно изяснен, но Къркленд Миноксидил може да стабилизира и обратимо да повлияе на процеса на косопад при андрогенно оплешивяване.

   

  За какво се използва Къркленд Миноксидил

  Лечение на андрогенно оплешивяване при мъже и жени ( за ново поникване) и стабилизиране на загубата на косата.

   

  2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ KIRKLAND MINOXIDIL

  Къркленд Миноксидил не трябва да се използва:

  Ако сте получавали алергична реакция към миноксидил или някое от помощните вещества в състава на лекарството, описани по-горе.Ако отговорът на някои от въпросите по-долу е ДА, консултирайте се с лекар преди да приемете Къркленд Миноксидил, тъй като това лекарство може да не е подходящо за Вас:

  ■ Страдате ли от сърдечно-съдово заболяване?

  ■ Бременна ли сте? Кърмите ли?

  ■ Под 18 години ли сте?

   

  Бременност

  Къркленд Миноксидил не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашия лекар не Ви е препоръчал друго. Жени в детеродна възраст е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако забременеете, смятате, че сте забременели или планирате забременяване, докато приемате Къркленд Миноксидил.Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, ако сте бременна.

   

  Кърмене

  Докато употребявате Къркленд Миноксидил, не се препоръчва да кърмите, тъй като Къркленд Миноксидил се излъчва в майчиното мляко. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, докато кърмите.

  Шофиране и работа с машини

  Няма данни за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини. Предвид начина на действие на лекарството не се очакват значими ефекти.Важна информация за някои от помощните вещества на Къркленд Миноксидил:Тъй като съдържа алкохол, Къркленд Миноксидил може да причини парене и дразнене в очите. При случаен контакт с чувствителни повърхности (очи, кожни охлузвания, лигавици) засегнатото поле трябва да бъде изплакнато с обилно количество студена чешмяна вода.

  Прием на други лекарства:

  Къркленд Миноксидил и някои други лекарства за локално приложение могат да си влияят едно на друго (взаимодействие). Къркленд Миноксидил не трябва да се приема с третиноин (лекарство за лечение на акне), и антралин/дитранол (лекарства за лечение на псориазис)

   

  3. КАК ДА ПРИЛАГАТЕ KIRKLAND

  Само за външна употреба.

  Прилагайте Къркленд Миноксидил само съгласно указанията. Не прилагайте Къркленд Миноксидил върху други части на тялото.Трябва да се прилага обща доза от 1 мл Къркленд Миноксидил два пъти дневно върху скалпа, като се започва от центъра на засегнатата област. Тази дозировка трябва да бъде използвана независимо от размера на засегнатата област. Общата дневна доза не трябва да превишава 2 мл. След прилагане на Къркленд Миноксидил ръцете трябва да се измият старателно. Къркленд Миноксидил трябва да се прилага върху напълно суха коса и скалп.

  Начинът на приложение зависи от използвания апликатор, както е описано по-долу.

  А. АПЛИКАТОР ПОД ФОРМАТА НА СПРЕЙ-ПОМПА

  1. Този апликатор е най-подходящ за нанасяне на Къркленд Миноксидил върху големи участъци от скалпа.

  2. Свалете голямата външна капачка; отстранете малката вътрешна капачка и я изхвърлете.

  3. Поставете спрей-помпата върху бутилката и я завинтете здраво.

  4. След насочване на помпата към центъра на оголената област на скалпа, натиснете помпата веднъж и нанесете Къркленд Миноксидил с върха на пръстите така, че да обхванете цялата оголена област. Избягвайте вдишване на спрея. След употреба поставете голямата външна капачка върху бутилката.

  Б. СПРЕЙ-АПЛИКАТОР С ДЪЛЪГ НАКОНЕЧНИК

  1. Този апликатор е най-подходящ за нанасяне на Къркленд Миноксидил върху малки участъци от скалпа или под косата.

  2. За да се използва дългият наконечник, спрей-помпата трябва да бъде завинтена върху флакона. Следвайте стъпки А.2 и А.З.

  3. Отстранете късия наконечник за впръскване от горната част на спрей-помпата; поставете дългия наконечник върху наконечника на спрей-помпата и го натиснете плътно надолу. Махнете малката капачка от върха на дългия наконечник.

  4. След насочване на ашшкатора към центъра на оголената област на скалпа, натиснете помпичката еднократно и след това нанесете РОГЕЙН с върха на пръстите така, че да обхванете цялата оголена област. Повторете това действие общо 6 пъти, като по този начин приложената доза ще бъде 1 мл разтвор. Избягвайте вдишване на спрея. По желание можете да поставите отново малката капачка върху удължителя след употреба.

   

  В. АПЛИКАТОР ЗА ВТРИВАНЕ

  1. Този апликатор е най-подходящ за нанасяне на Къркленд Миноксидил върху малки участъци от скалпа.

  2. Свалете голямата външна капачка; отстранете малката вътрешна капачка и я изхвърлете.

  3. Сложете апликатора за втриване върху бутилката и го завинтете здраво.

  4. Държейки бутилката в право положение, стиснете бутилката веднъж, за да напълните предната камера до черната линия. Така камерата съдържа една цяла доза (1 мл разтвор).

  5. Държейки бутилката обърната обратно, разтьркайте с апликатора за втриване върху скалпа така, че да обхванете цялото оголено поле, докато камерата се изпразни напълно. След употреба поставете голямата външна капачка върху бутилката.

  Клиничният опит с Къркленд Миноксидил показва, че е необходимо приложение два пъти дневно в продължение на 4 или повече месеца преди поява на очакваните белези на стимулация на растежа на косата. Началото и степента на този процес могат да бъдат различни при отделните пациенти. Съобщава се, че 3 до 4 месеца след спиране на лечението настъпва възвръщане на първоначалния външен вид.

  Какво ще стане, ако случайно погълнете KIRKLAND Minoxidil

  Случайното поглъщане на KIRKLAND Minoxidil би могло да доведе до сериозни сърдечно-съдови нарушения. Уведомете вашия лекар, ако по погрешка сте погълнали Къркленд Миноксидил.

   

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  KIRKLAND Minoxidil, както всички лекарства, може да причини някои нежелани лекарствени реакции. Най-честа са:Кожните реакции: локална еритема (зачервяване), сърбеж и суха кожа/лющене на скалпа. Засилено падане на косата може да се наблюдава поради действието на KIRKLAND Minoxidil на сменящите се коси - старите коси падат, а нови израстват на тяхно място. По принцип това временно повишаване на смяна на косата се наблюдава две до шест седмици след започване на лечението и намалява до няколко седмици (първи признак на действие на KIRKLAND Minoxidil).

  Ако някоя от тези нежелани реакции се окаже трайна или обезпокоителна или ако забележите нежелана реакция, която не е спомената в тази листовка, моля, консултирайте се с лекар или фармацевт.

   

  5. СЪХРАНЯВАНЕ НА KIRKLAND Minoxidil

  Съхранявайте Вашето лекарство при температура под 25°С Пазете всички лекарства място, недостъпно за деца! Съхранявайте в оригиналната опаковка.

  Не употребявайте след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. KIRKLAND Minoxidil е безцветен до леко оцветен. Оцветяването не променя ефективността.

   

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Информацията в тази листовка се отнася само за KIRKLAND Minoxidil. Тази листовка не съдържа цялата информация за това лекарство. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  избелване на зъби

   

    • 2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
  Kirkland - причини за косопада